Naar hoofdinhoud
06 november 2015

200e Woningbouwvergunning van 2015 uitgereikt

 

De bouw van de Bornsche Maten verloopt zeer voorspoedig. Vrijdag 6 november verleende de gemeente Borne de tweehonderdste woningbouwvergunning van 2015. Een nieuw record sinds de start van de bouw in 2006.  Nog niet eerder zijn namelijk in één jaar zoveel vergunningen verleend voor woningbouw in de jongste wijk van Borne. Daarmee is Borne bovendien de best presterende Twentse gemeente wat betreft het aantal aangevraagde en verleende bouwvergunningen. Om deze mijlpaal te vieren overhandigde wethouder Herman Mulder namens de gemeente de tweehonderdste vergunning persoonlijk aan de aanvragers, de heer en mevrouw Gerrit en Ans Egberink.

 

Zeven maanden
Dat gebeurde aan de Oude Rietkamp in het deelplan Singelwonen. Daar ligt de kavel waarop de familie Egberink een vrijstaande woning laat bouwen. ‘We zijn erg blij dat we de bouwvergunning nu in handen hebben, dat betekent dat we daadwerkelijk mogen gaan bouwen,’ vertelt Gerard. ‘Onze aannemer is van plan op 1 december van dit jaar te starten en ons ongeveer zeven maanden later de sleutel te overhandigen. Maar een en ander is natuurlijk afhankelijk van het weer’.

 

In de buurt
De familie Egberink verruilt na 33 jaar Hengelo voor Borne. Na een korte oriëntatie op Enschede is de keuze gevallen op de Bornsche Maten. ‘Ikzelf werk in Almelo, mijn vrouw in Borne. Vanuit ons nieuwe huis kunnen we straks allebei op de fiets naar het werk. Daarnaast vinden wij het prettig om in de buurt van onze kinderen en kleinkinderen te blijven.’ motiveert Gerard hun keuze. ‘En het is ook fijn om nog één keer alles nieuw te krijgen in huis!’ vult Ans haar man aan.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden