Naar hoofdinhoud
28 februari 2014

55-plus? Bouw nu voor later

 

U kent het wel. De kinderen zijn de deur uit, het pensioen komt in zicht. Eindelijk tijd voor de dingen die u zelf wilt doen.

Het huis waarin u woont verdient wel een opknapbeurt. Eigenlijk is het ook wat groot voor uw beiden.

Zou het niet fijn zijn om straks een slaapkamer en badkamer op de begane grond te hebben? Een appartement misschien?

 

Veel echtparen van 55-plus kijken serieus naar de jaren die gaan komen. Er is nog volop energie en er zijn nog heel veel plannen. een ander huis, onderhoudsarm en met gelijkvloerse voorzieningen is ideaal, maar waar vindt je zoiets. En is het betaalbaar?

De gemeente Borne is nummer 1 als het gaat om collectief bouwen. We brengen mensen bij elkaar die dezelfde wensen hebben. In verenigingsverband laat u uw woonblok(ken) ontwerpen. Van buiten zoals u het samen wilt hebben, van binnen zoals u het graag zelf ingedeeld wilt hebben. Als vereniging gaat u met deskundige hulp een aannemer selecteren en bepaalt u welke werkzaamheden gerealisserd moeten worden. Dat bepaalt ook de kostprijs. De een wil een dubbele garage, de ander het liefst een grotere tuin. De prijs is voor iedere deelnemer verschillend, maar altijd binnen uw budget. Het voordeel is dat u de kosten van projectontwikkelaar en makelaar zelf verdiend. Dat kunt u bijvoorbeeld investeren in energiebesparende maatregelen.

 

In de Bornsche Maten is inmiddels een CPO-project voor senioren gestart. In het plandeel Waterveld worden zes geschakelde bungalows gebouwd. Klik hier om naar de pagina te gaan.

Wilt u meer informatie over bouwen in CPO, klik dan op deze link.

 

Is uw interesse gewekt? Kom dan zaterdag 8 maart naar de kavelmarkt in het gemeentehuis van Borne. We zijn open van 12.00 tot 16.00 uur. Bij voldoende belangstelling organiseert de gemeente binnenkort een aparte avond voor CPO. Verhinderd? stuur dan een email naar info@bornschematen.com

 

Tot slot: zorgen over het verkopen van uw huis hoeft u niet te hebben. De gemeente Borne kent een gunstige regeling om dubbele woonlasten te voorkomen.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden