Naar hoofdinhoud
13 april 2010

Borne op z'n Best

 

Living statues, shoppen, zingen, kunst en cultuur

Zondag 18 april is Borne op z’n best!

Zondagmiddag 18 april is het weer zover. Tijd voor het jaarlijkse Borne op z’n Best! Op de pleinen en in de straten van het dorpscentrum gonst het dan van activiteiten. Muziek en dans, eten en drinken, alle winkels open, kunst en cultuur… En te midden van dit alles voltrekt zich het Open Overijssels kampioenschap Living statues. Kortom, Borne presenteert zich zondagmiddag echt op z’n Best!

 

Open Overijssels kampioenschap Living Statues

In Oud-Borne staan bijna 80 levende standbeelden opgesteld. Zij komen uit binnen- en buitenland en strijden om de titel Overijssels kampioen Living statues 2010. En natuurlijk is er ook een speciale prijs voor de beste deelnemer uit onze eigen provincie. De route van één kilometer lang wordt duidelijk met borden aangegeven. Onder de deelnemers bevinden zich diverse Nederlandse amateurkampioenen en ook Belgische prijswinnaars. Toch zijn er ook nieuwe beelden, jong en oud, die hun kansen beproeven. De acts die ze opvoeren hebben de veelbelovende namen zoals Napoleon, Godin van de Lente, Meisje met de parel enzovoort. De ruim 50 acts worden beoordeeld door een professionele jury. Ook het publiek kan haar stem uitbrengen. Op het Dorsetplein worden om half vijf de winnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgedeeld.

 

Zing ‘s in

Nieuw programmaonderdeel van het Besteprogramma is Zing ’s in, een groot meezingfeest met vier koren en heel veel mensen.

 

Projectatelier geopend

Ook de gemeente is present tijdens Borne op z’n Best. In het projectatelier kunt u binnen lopen als u geïnteresseerd bent in de grote projecten, zoals de Bornsche Maten en het Centrumplan, die in Borne worden ontwikkeld. Medewerkers van de gemeente zijn tussen 13.00 en 16.30 uur aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

 

Het gehele programma met time table is te vinden op www.hetbestevanborne.nl.

 

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden