Naar hoofdinhoud
29 mei 2013

Kom kijken in de mooiste nieuwbouwwijk van Twente

Wonen in de schitterende nieuwbouwwijk de Bornsche Maten is voor iedereen mogelijk. De wijk is gevarieerd en biedt verrassend veel woonmogelijkheden. Starters en kavelkopers kunnen gebruik maken van diverse voordeelregelingen.

 

Toe aan een nieuwe stap in je wooncarrière? Kom dan zaterdag 1 juni tussen 10.00 en 16.00 uur naar de Bornsche Maten.

Projectontwikkelaars, gemeente en bewoners van de Bornsche Maten organiseren voor de tweede keer het Bornsche Beekparkfestival. Het schitterende beekpark is het decor van de festiviteiten met in het midden een groot paviljoen waar de gemeente en makelaars het actuele woningaanbod presenteren. Door de wijk rijdt een paardentram en het beekpark zelf is gevuld met informatiestands en attracties.

Belevenispark

Het Bornsche Beekpark ligt centraal in de Bornsche Maten. De woonbuurten liggen allemaal om loopafstand van het park en het schitterende Oud Borne. Het park is het hele jaar een belevenis voor jong en oud. De oude tuin van boerderij De Bongerd, het amfitheater, het sportveld en de klautersensaties langs het waterpark is voor de jeugd van de Bornsche Maten een favoriete plek. Zaterdag 1 juni is er een megaspringkussen van 32 meter lengte, pony rijden, ijs en gratis pannenkoeken. Het park is verder gevuld met tientallen bedrijven die een relatie hebben met bouw en verbouw, inrichting, tuin en vrije tijd.

 

Kijken in de wijk

Vanaf het Bornsche Beekpark vertrekt ook regelmatig de paardentram die een ronde maakt door de wijk. De tram stopt bij verschillende haltes waar weer van alles te doen is, zoals vogelhuisje timmeren, muurtjes metselen of het mogen besturen van een minikraan. Op en afstappen kan op elke plek. Bij de verschillende stops hebben makelaars open huizen, zodat ook de nieuwbouwwoningen van binnen bekeken kunnen worden.

Tussen 10 en 16.00 uur staat het Beekparkfestival in de Bornsche Maten in het teken van de Dag van de Bouw. Aansluitend is er een groot feest voor de wijkbewoners. Met een zeskamp over het water en in het park, lekkernijen van slager Rensink, een drankje van de Barrique en muziek van de eigen dj. Ook daarin is de Bornsche Maten weer anders dan andere nieuwbouwlocaties. Wonen in de Bornsche Maten is een feest!

 

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden