Naar hoofdinhoud
05 maart 2014

Kavelmarkt in het gemeentehuis

Zaterdag 8 maart houdt de gemeente Borne tussen 12.00 en 16.00 uur een kavelmarkt in het projectatelier Borne. Er is veel belangstelling voor het bouwen op een eigen kavel. De mogelijkheden, eigen inbreng, voordelen en kansen wil de gemeente graag uitleggen. Iedereen is welkom. Voor de eerste vijftig bezoekers ligt er een leuke attentie klaar.

 

Borne staat met kop bovenaan in de provincie Overijssel als het gaat om bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Jongeren trekt het aan omdat ze op deze wijze gunstig een rijwoning kunnen realiseren. Bovendien kent de gemeente een unieke starterslening als het project in de Bornsche Maten wordt gerealiseerd. Inmiddels is het CPO-bouwen ook populair bij doorstromers en senioren. Er worden tweekappers gebouwd en een enthousiaste groep 55-plussers is bezig met patiowoningen met voorzieningen op de begane grond.

 

Kansen

De gemeente, maar ook projectontwikkelaars hebben in verschillende delen van de Bornsche Maten grond beschikbaar voor het bouwen van een eigen huis. In Nieuw Borne is dat Beekbogen, in Oost Esch de Groene Hof, in Tuinstad en Singelwonen is ruimte voor tweekappers, Rijwoningen en vrijstaand.

 

Tijdens de kavelmarkt leggen de adviseurs graag uit wat de gemeente kan doen. Hoe werkt een CPO, is de starterlening een uitkomst maar ook de dubbele woonlastengarantie voor mensen die hun bestaande huis te koop hebben staan. Kom langs en stap binnen. Het projectatelier is gevestigd in het gemeentehuis van Borne, Rheineplein 1.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden