Naar hoofdinhoud

De Es’nhorst – 38 appartementen

De Es’nhorst bestaat uit vier kleinschalige appartementencomplexen aan de rand van de Bornsche Maten met oog voor luxe, ruimte en comfort. Tussen de gebouwen is een ruime parkeergelegenheid met veel aandacht voor groen. Alle 38 appartementen De Esn’horst zijn ondertussen verkocht. Naar verwachting zal de bouw in 2022 worden gestart.

 

Meer informatie

Eschwonen Spinnersbrink

VOF de Bongerd heeft een nieuwbouw project in het plandeel Eschwonen; Spinnersbrink. De verkoop van 33 stijlvolle eengezinswoningen is op 22 juni gestart en ondertussen zijn alle woningen uitverkocht!
Vlakbij het pompgebouw, dat bekend staat als het ‘Watermachientje’, worden zowel rijwoningen als twee-onder-een-kap woningen én vrijstaande woningen gerealiseerd.

Eschwonen Hof van Borne

Hof van Borne van Fase 3 is een ontwikkeling van Roosdom Tijhuis. Fase 1 en 2 zijn inmiddels uitverkocht en de bouw van fase 3 is gestart. Maak jij de wijk compleet?

Meer informatie

Eschwonen Weverserf

De Bornsche Maten wordt binnenkort verder uitgebreid met 11 luxe woningen in het plan Weverserf. VOF de Bongerd realiseert 4 twee onder-één-kap woningen en maar liefst 7 vrijstaande woningen in verschillende types, met en zonder topgevel. De woningen worden zeer compleet opgeleverd, inclusief zonnepanelen, sanitair en zelfs met een keuken!

Meer informatie.

Eschwonen Bleekershof

Zie jij jezelf wel wonen op deze gewilde locatie in Borne? De Bornsche Maten wordt binnenkort verder uitgebreid met het nieuwe plan Bleekershof. In de allernieuwste fase van Bornsche Maten ontwikkelt VOF de Bongerd 5 rijwoningen in diverse uitvoeringen! Hoek- en tussenwoningen, met garage of berging en met verschillende kavelgroottes. Alle woningen kijken uit op een groene speelplek. Ideaal voor starters of jonge gezinnen! Meer informatie.

Koopwoningen

De Bornsche Maten wordt voor een groot deel bebouwd door projectontwikkelaars. De twee grootste projectontwikkelaars in de Bornsche Maten zijn De Bongerd V.O.F. en Roosdom Tijhuis.

 

Door over de overzichtsfoto hierboven te scrollen, ziet u waar woningen in verkoop zijn. Via het aanbod op de overzichtsfoto wordt u rechtstreeks doorverwezen naar de projecten van De Bongerd V.O.F. (www.woneninbornschematen.nl) en Roosdom Tijhuis (roosdomtijhuis.nl).

 

Huur sociale sector

In de Bornsche Maten zijn en worden verschillende huurwoningen gebouwd. Welbions, de sociale verhuurder in Borne, levert hierin een groot aandeel. Kijk voor meer informatie op www.welbions.nl.

 

Huur private sector

Er zijn ook private partijen die woningen in het hogere marktsegment verhuren via o.a. het internet.

 

Kavels particulier

In de Bornsche Maten biedt de gemeente Borne op fraaie plekken vrije kavels aan. De kavels worden gefaseerd uitgegeven. Kijk op de website van gemeente Borne voor meer informatie over kavels.

 

Voordeelregelingen

Wonen in de Bornsche Maten? Binnen de gemeente Borne zijn verschillende garanties en regelingen waar u gebruik van kunt maken. Zoals de starterslening en de dubbele woonlasten garantie.

 

Starterslening

Zo’n tien jaar geleden is de starterslening in de gemeente Borne in het leven geroepen. Een van de belangrijkste doelen is het bewerkstelligen van een evenwichtige bevolkingssamenstelling binnen de gemeente Borne. Daarvoor wil de gemeente onder meer de doelgroep (jonge) starters zo goed mogelijk faciliteren. De VROM Starterslening vormt daartoe een geschikt instrument. Kijk voor meer informatie op https://www.borne.nl/startersregeling.

 

Dubbele woonlasten garantie

Ter stimulering van de verkoop van nieuw te bouwen woningen, op een van de gemeente aan te kopen kavel, is een regeling in het leven geroepen. Deze regeling omvat een bescherming gedurende maximaal één jaar tegen, en een eventuele vergoeding van, dubbele woonlasten. Daaraan is uiteraard wel een aantal voorwaarden verbonden. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.borne.nl/dubbele-woonlastengarantie.

 

NB. In veel gevallen zijn de regelingen beperkt. Dat betekent dat de regelingen doorgaan totdat het budget op is.