Naar hoofdinhoud
Sfeerafbeelding

Onderwijs

 

De gemeente Borne kent 12 basisscholen. Twee daarvan zijn gevestigd in de Bornsche Maten: De Vonder en het Beekpark.

 

De Vonder

 

De Vonder is een katholieke basisschool. Een brede school met een intensieve samenwerking tussen instellingen die werken met kinderen (en hun ouders) in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op het terrein van onderwijs, welzijn en zorg. Tevens wordt op deze locatie kinderopvang aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.de-vonder.nl.

 

Beekpark

 

Het Beekpark is in augustus 2015 van start gegaan in de Bornsche Maten. Een school waarbij het ontwikkelen van talent van kinderen voorop staat. In het schooljaar 2016-2017 is gestart met het geven van Engels aan de kinderen van groep 1 t/m 8. Kijk voor meer informatie op www.beekparkborne.nl.

 

Uitbreiding


Door de groei van de wijk is er momenteel onvoldoende permanente onderwijshuisvesting binnen de wijk Bornsche Maten. Naar aanleiding daarvan zijn mogelijkheden voor
uitbreiding gezocht.

 

Het Beekpark krijgt, passend binnen het landschappelijke karakter van de school, uitbreiding in de vorm van een Twentse schuur. De uitbreiding bij het Beekpark biedt ruimte aan drie lokalen en een onderwijsplein. Het streven is om de ‘Twentse schuur’ in het schooljaar 2022-2023 in gebruik te nemen.

 

Voor de uitbreiding van de Vonder is een nieuwe uitbreidingslocatie in De Horsten gevonden.

Bedoeling is dat deze uitbreiding vanaf schooljaar 2023-2024 in gebruik genomen wordt. Op deze locatie worden 18 lokalen gerealiseerd . Daarnaast zullen er 2 groepen voor kinderopvang worden gerealiseerd.

Met deze uitbreidingslocaties voor de Beekpark en De Vonder komt in het schooljaar 2023-2024 de permanente de onderwijshuisvesting in de wijk Bornsche Maten weer op peil.


Tijdelijke huisvesting


Voor leerlingen van De Vonder wordt op dit moment aan de Goudbes in tijdelijke huisvesting voorzien. Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van lokalen in de Wensinkhof.