Naar hoofdinhoud
17 september 2013

CPO Informatieavond 24 september 2013

 

Samen bouwen aan je eigen huis

 

Samen met anderen je eigen huis bouwen. Het biedt veel voordelen. Het is niet alleen veel voordeliger, het is ook de kans zelf te bepalen hoe je woning van binnen moet worden ingedeeld. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap heet dat. In Borne zijn inmiddels tien projecten van start gegaan. Van groepjes die gelijktijdig starten met vrijstaande woningen, duo’s die tweekappers realiseren of kleine groepjes die samen rijwoningen laten bouwen. Dinsdag 24 september organiseert de gemeente weer een informatieavond voor iedereen die vrijblijvend meer wil weten over bouwen in CPO-verband.

 

Het tiende CPO-project gaat inmiddels van start. Een groep 55-plussers gaan met elkaar aan de slag om grondgebonden woningen te bouwen in het plandeel Waterveld. Borne oogst daarmee provinciaal groot succes. In het deelplan Singelwonen is er nog ruimte voor CPO-initiatieven. Er zijn al belangstellenden. De extra informatieavond levert mogelijk nog meer belangstelling op, zodat de kans van slagen nog groter wordt.

 

Wat is CPO?

 

Het grote voordeel van bouwen in CPO-verband is natuurlijk dat je bouwt tegen kostprijs. Met elkaar betaal je de kosten van de architect, samen zoek je een aannemer uit en de inkoop van alle materialen gebeurt ook collectief. Voor de begeleiding van het proces, de vergunningaanvraag en de contracten, huur je een bureau of deskundige in. Dat kost niks, want de provincie subsidieert. Ben je starter op de koopmarkt, dan kun je gebruik maken van een zeer gunstige starterslening. De eerste jaren betaal je over de starterslening geen rente en aflossing. Wil je meer weten over bouwen in CPO, scan dan de QR-code of kijk op youtube naar de verschillende informatiefilmpjes.

 

Informatieavond

 

Op dinsdag 24 september om 19.00 uur is in het gemeentehuis aan het Rheineplein een informatieavond. Projectleider Bornsche Maten, Ton ter Ellen en het bouwadviesbureau Ushi zullen uitleg geven wat Collectief Particulier Opdrachtgeverschap precies inhoud. Kom gerust langs als je plannen hebt binnen het jaar te willen verhuizen. Indien nog vragen heeft kunt u contact op nemen met het projectatelier onder nummer 074-2658590 of mailen aan officemanagerPAB@borne.nl

 

In onderstaande link vindt u nog een informatief filmpje.

 

FILM CPO

 

 

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden