Naar hoofdinhoud
19 maart 2014

Wonen 2020 De uitdaging!

In het zuidelijk deel van de Bornsche Maten is ruimte om zonder beperkende voorschriften te bouwen. Dit Wilde Wonen-concept is aantrekkelijk omdat de koper zelf de grootte van de kavel mag bepalen en zelf kan kiezen welke woonstijl bij hem past. In het Wilde Wonen is nog ruimte voor tien tot twintig woningen. Wij dagen architechten en bouwers uit voor 15 mei ontwerpen in te sturen zodat onze belangstellenden kunnen proeven aan uw creatieve kijk op het wonen in de 21e eeuw. Energiearme of energieneutrale ontwerpen hebben de voorkeur.

 

De opzet

Architecten, bouwers, afgestudeerden, stagairs, afstudeerders worden opgeroepen voor 15 mei 2014 een ontwerp van een woning in te sturen. Omdat we in de gemeente Borne duurzaamheid in een hoog vaandel hebben staan zijn er wegingsfactoren als het gaat om energieverbruik en duurzaamheid. Verder moet het ontwerp haalbaar en uitvoerbaar zijn. Een speciaal geselecteerd team gaat de inzendingen bekijken en boordelen.  Deze commissie bestaat uit:

  • Jan Astrego (oud directeur/eigenaar IAA-architecten Stedenbouw en Landschap, Enschede)
  • Lucas Haafkes (voorzitter Bouwend Nederland regio Oost)
  • Berry van den Berg (stedenbouwkundige/lid van het ontwerpteam Bornsche Maten)
  • Bas Oonk (beleidsmedewerker milieu, gemeente Borne)

 

De commissie bepaalt geen eerste of tweede plaats maar zal maximaal 20 ontwerpen selecteren als aansprekend, verrassend, duurzaam, en uitvoerbaar. De overige inzendingen blijven aangehaakt in het vervolg. Misschien vindt het publiek uw ontwerp wel de beste.

 

De ontmoeting

Tussen 14 juni en 1 oktober organiseren we ontmoetingen. Het grote publiek maakt kennis met uw inzending. We beginnen op het Beekparkfestival 14 juni a.s. Door middel van een expositie kunnen de honderden bezoekers van deze manifestatie midden in de Bornsche Maten kennis maken met alle inzendingen. Daarna rollen we het uit. De inzendingen komen op de website, we openen een facebookpagina zodat mensen kunnen reageren en we hebben een zeer bijzondere expositielocatie op het oog. We zorgen voor free publicity en informatieavonden voor onze lijst van kavelzoekers. Dit zijn meer dan zevenhonderd adressen.

 

Waarom meedoen?

De gemeente Borne looft geen prijs uit. We doen iets waar u echt iets aan heeft.

Als gemeente brengen we uw ontwerp, uw naam en uw werk onder een groot publiek onder de aandacht. De Bornsche Maten is een succes. Wij willen graag dat onze belangstellenden met mooie architectuur in aanraking komt en bieden u de kans uw werk te presenteren.

 

Meedoen?

Klik op de volgende link voor alle informatie deelgebieden/singelwonen

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden