Naar hoofdinhoud
22 februari 2014

Unieke kans voor 50-plus

Een huis voor de toekomst, met alle ruimte en mogelijkheden voor later

 

Op een fraaie locatie aan de Bornsebeek zijn zes kavels beschikbaar voor geschakelde bungalows met een of twee woonlagen. Voor vier kavels zijn er al kandidaten, twee kavels zijn nog beschikbaar. De initiatiefnemers richten zich op 50-plussers.

 

De zes aaneengesloten percelen in het deelplan Waterveld in de Bornsche Maten zijn elk ongeveer 340 vierkante meter en hebben uitzicht op fraaie waterpartijen en het Bornsche Beekpark. De kavels liggen aan de ‘Winde’ tussen de Kaper en de Zeelt. Het is een prachtige plek en het centrum van Borne is dichtbij.

 

Samen bouwen

Voor het plan Waterveld is een CPO opgestart, wat staat voor Collectief  Particulier  Opdrachtgeverschap. Dat houdt in dat een groepje particulieren samen een aantal huizen bouwt, waarbij een gezamenlijk ingehuurde architect rekening houdt met ieders individuele woonwensen. Ook de aannemer wordt gezamenlijk gekozen, wat natuurlijk een leuke besparing op de bouwkosten betekent. Verstand van bouwen hoef je niet te hebben. De begeleiding van het hele traject is uitbesteed en de kosten daarvan worden voor een groot deel door de provincie vergoed. Inmiddels zijn er vier deelnemers. Er wordt nog gezocht naar twee belangstellenden die ook willen aansluiten.

 

De voordelen op een rij

Bouwen in een CPO op deze locatie kent veel voordelen. We noemen er een paar:

- Samen met je nieuwe buren en professionals je droomhuis realiseren.

- Winst van projectontwikkelaar en makelaar is voor jezelf.

- Een unieke locatie in de Bornsche Maten.

- Een garantie op kosten van de achterblijvende woning.

- Een huis voor de toekomst, met alle ruimte en mogelijkheden voor later.

- Een huis dat past bij uw financiële ruimte.

- De plattegrond van de nog te realiseren woningen kent weinig beperkingen.

- Er mag in een of twee woonlagen worden gebouwd.

 

Gericht op 50+

De initiatiefnemers richten zich op 50-plussers. De woonwensen van hen kunnen anders zijn dan in een eerdere levensfase. Zo is het een voordeel als het huis de mogelijkheid heeft voor een slaap- en badkamer op de begane grond.  Dat vraagt wel een bredere woning dan bij rijwoningen en 2-kapper gebruikelijk is. De kavels op deze locatie zijn hier op afgestemd.

 

De kosten

De prijs van een huis hangt, behalve van de grondprijs, uiteraard af van de grootte en het afwerkingsniveau. Die beide laatste bepaalt u zelf. De huidige deelnemers in dit project streven naar een v.o.n.-prijs van tussen de driehonderd en driehonderdvijftigduizend Euro.

 

Verkopen eigen woning

Het totale traject van ontwerpen tot overdracht van de woning neemt ongeveer 1,5 jaar in beslag. Dat is een ruime tijd om de eigen woning te verkopen. Speciaal voor kopers in de Bornsche Maten heeft de gemeente een dubbele woonlastengarantie. Dat houdt in dat de gemeente nog een jaar lang de kosten draagt voor de woning die nog niet is verkocht. In de praktijk blijkt dat mensen zich intekenen voor deze garantieregeling, maar dat er niet vaak gebruik van wordt gemaakt. Meestal is de bestaande woning binnen een jaar verkocht.  

 

Meedoen?

Een groepje van vier deelnemers is al gestart. Wilt u nummer vijf of zes worden? Wacht niet te lang en stuur een email naar waterveld@kpnmail.nl.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden