Naar hoofdinhoud
30 mei 2012

Spanning en gezelligheid bij eerste wijkfeest Bornsche Maten

Wijkbewoners van de Bornsche Maten maken zich op voor het eerste grote wijkfeest van de nieuwbouwwijk. Met een zeskamp langs de Bornsebeek gaan een tiental teams met elkaar de competitie aan. Wie niet zo sportief is kan genieten van de dansbare zomermuziek van de eigen wijk-dj en de activiteiten op het veld van het pas aangelegde Bornsche Beekpark.

 

“Gezelligheid en elkaar ontmoeten staan centraal “, aldus wijkbewoner Niels Wildenborg. Hij meldde zich spontaan met buurman Maurice Huis in ’t Veld aan toen de wijkraad een oproep deed voor vrijwilligers voor het organiseren van een wijkfeest.  Kort erna gaf ook Rogier van Huizen aan te willen draaien als dj en waren Emiel Kömmelt en Jeroen Jongebloed van Scoutingroep Twickel bereid om een programma in elkaar te zetten. Samen met wijkraadslid Cees Dulfer en met hulp van de gemeente waren de plannen snel op papier.

 

Zaterdag 2 juni is het zover. In het Bornsche Beekpark staat een grote feesttent. “De gemeente organiseert komend weekend het Beekparkfestival ter gelegenheid van de opening van het park”, aldus Cees Dulfer. “Dat was een mooie kans om de hele wijk te kunnen uitnodigen voor een meet&greet.  Met de enthousiaste inzet van de scoutinggroep is er een uitdagend parcours uitgezet langs en over de beek, waar zich in korte tijd sportieve wijkbewoners voor hebben aangemeld”. Emiel Kömmelt van scoutinggroep Twickel hierover:  “Het park en de nieuwe beekloop is natuurlijk een schitterende locatie voor een uitdagende zeskamp. We zetten een touwbrug op over de beek, met een zeker plonsrisico. Daarna moeten de teams in kano’s een stuk afleggen over de Bornsebeek. In de waterspeelplaats liggen vlotten klaar voor een flinke ronde, waarna de teams door moeten naar de tarzannetten, het skilopen en het boogschieten.”  Extra leuk is dat de jeugd van de Bornse slagwerkgroep zich spontaan aanmeldde voor een oorverdovend optreden. Zij weten de stemming er zeker in te brengen en de teams op te zwepen tot topprestaties.

Muziek en gezelligheid

Een wijkfeest is natuurlijk niet compleet zonder eten, drinken en muziek. In de feesttent draait dj Rogier vanaf 16.00 uur swingende zomerhits en delen de Bornse Pannenkoekenbakkers pannenkoekjes uit aan de kleinsten. De speelelementen als springkussens en voetbal blijven staan tot in de avond en er is een friet- en snackwagen. Niels Wildenborg: We hopen dat de bewoners in de namiddag op de muziek afkomen en met een zak friet en drankje genieten van dit feest. We beginnen op tijd, zodat ook de kleinsten mee kunnen genieten van het eerste grote feest in de Bornsche Maten.

 

foto: De zes actieve wijkbewoners die het eerste grote wijkfeest organiseren.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden