Naar hoofdinhoud
02 november 2015

De Veste genomineerde Twentse Duurzaamheidsprijs 2015

Breng nu uw stem uit!

 

De Veste, het multifunctionele gebouw in het hart van de Bornse nieuwbouwwijk Bornsche Maten, is genomineerd voor de Twentse Duurzaamheidsprijs 2015. Samen met 44 andere projecten maakt De Veste kans op een voucher ter waarde van €5000,- die kan worden ingezet voor een duurzame activiteit of doorontwikkeling van het betreffende gebouw, huis of bouwconcept. De prijsuitreiking vind plaats op 25 november tijdens de conferentie 'Twente: Energie in de bestaande bouw'. Helpt u mee De Veste de prijs in de wacht te slepen? U heeft tot 14 november de tijd om uw stem uit te brengen via http://www.pioneering.nl/projecten/twentse-duurzaamheidsprijs-2015.

 

Duurzame projecten

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor alle Twentse gemeenten. Om te laten zien welke duurzame initiatieven er al binnen Twente zijn, en anderen hiermee te stimuleren, zijn gemeenten, bedrijven en particulieren uitgedaagd hun duurzame projecten in te dienen. Voorbeelden daarvan zijn bedrijvenpanden en woningen van biobased of gerecyclede materialen, particuliere “Nul op de Meter” woningen, zelfvoorzienende panden en duurzame transformaties van gebouwen.
Multifunctionele voorziening De Veste past perfect in deze opsomming van duurzame voorbeelden. Het gebouw biedt basisonderwijs, BSO en dagopvang, een sporthal en ruimten voor wijkactiviteiten onder één dak. Zonnepanelen wekken maar liefst 80.000 kilowatt elektriciteit op. Aardgas wordt alleen gebruikt voor de douches in de kleedkamers. De centrale hal heeft een eigen energy floor die energie opwekt door erop te springen en te bewegen. Duurzaamheid en energiebespraring komen terug in een educatief programma. Spelenderwijs leren kinderen op deze manier met voorbeelden uit het eigen gebouw verantwoord om te gaan met energie.

 

Publieksprijs

De Twentse Duurzaamheidsprijs 2015 is een echte publieksprijs: iedereen kan en mag tot 14 november stemmen op haar of zijn favoriet. De drie genomineerden die uit deze stemming voortkomen dingen op 25 november tijdens de conferentie “Twente: Energie in de bestaande bouw” mee naar de Twentse Duurzaamheidsprijs 2015. De conferentie “Twente: Energie in de bestaande bouw!”, wordt georganiseerd door de veertien Twentse gemeenten in samenwerking met de provincie Overijssel en Pioneering, platform voor vernieuwing in de bouw. Tijdens deze bijeenkomst zullen de deelnemers de laatste stemmen toevoegen om daarna de winnaar te kunnen feliciteren met de Twentse Duurzaamheidsprijs 2015.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden