Naar hoofdinhoud
23 december 2013

Geslaagde kerstmiddag in de wijk

De Bornsche Maten is volop in ontwikkeling. Elke dag komen er weer nieuwe bewoners bij.

Om de inwoners van de Bornsche Maten de kans te geven elkaar op een leuke wijze te leren kennen heeft het projectatelier Bornsche Maten in samenwerking met de wijkraad een mooie grote kerstboom in het Bornsche Beekpark laten plaatsten.

 

Via een kerstkaart werden de bewoners uitgenodigd om op zaterdag 21 december samen de boom te komen versieren en te proosten op de nieuwe woonomgeving. Kinderen konden leuke kerstdecoraties knutselen en volwassenen konden op de bijgevoegde kerstkaart een wens invullen. Ondanks het regenachtige en winderige weer kwamen toch veel mensen een kijkje nemen. Voor de kinderen was er een leuke sportive activiteit georganiseerd.

 

De kinderen van de basisschool de Vonder hadden zich flink ingezet zodat hun werkjes de basis waren voor de grote boom. Ook buurtkinderen kwamen hun werkjes ophangen in de boom. Onder de inzendingen werden er een aantal werkjes beloond met kleine prijsjes. De jury besloot om de hoofdprijs, een spacescooter, te laten gaan naar basisschool de Vonder. Zo hebben meer kinderen plezier van het cadeau.

 

Ook kwamen er leuke wensen voorbij. Hier volgen er een aantal; Sanne van 3,5 jaar zou wel graag een kinderboerderij willen hebben, met een hemel, zwembad en een wipwap. De bewoners van de Tuinlaan zouden graag zien dat er een grasveldje komt met 2 goals. De 3-jarige Tim heeft dit mooi uitgetekend. De papa’s willen wel gras maaien. De 8-jarige Djerimy en de 12-jarige Youri werden door hun moeder aangemoedigd goed na te denken over een idee en dit uit te werken in een tekening.

 

Djerimy zou graag een hondenspeelplaats willen hebben zodat de honden samen kunnen spelen en rennen. Youri ziet een activiteitenclubhuis wel zitten. De broertjes vertelden heel enthousiast over hun ideeën.

 

De wensen worden door het projectbureau meegenomen als een een soort verlanglijstje van wijkbewoners.

 

Klik hier om naar de facebookpagina van de wijkraad te gaan en de foto's te bekijken.

 

 

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden