Naar hoofdinhoud
20 maart 2013

Informatieavond over wonen zonder energiekosten

Energieprestatieproject Bornsche Maten – wonen met een plus

 

In de Bornsche Maten in het deelplan Singelwonen, is het mogelijk in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) je eigen woning te bouwen waarbij je net zoveel energie opwekt als je gebruikt. Wonen met een plus noemen we dat, want naast een energienota van nul euro zijn er nog meer voordelen aan deze eigentijdse wijze van bouwen.

 

In de Bornsche Maten is het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap een groot succes. Zes projecten zijn er al gestart en meer dan 40 woningen zijn er al opgeleverd. CPO betekent dat je met minimaal twee anderen gezamenlijk gaat bouwen. De groep zorgt samen voor een ontwerp en zoekt samen een aannemer. De uitstraling aan de buitenkant wordt gezamenlijk bepaald, binnen bepaal je zelf hoe de woning ingedeeld moet worden. Je bouwt dus tegen kostprijs.

 

Adviesbureau Daan! wil in het deelplan Singelwonen energienotaloze woningen realiseren. Dit betekent dat er meer wordt geïnvesteerd in isolatie en ventilatie waardoor het verbruik laag is. Daarnaast zorgen zonnepanelen en zonneboilers voor opwekking van elektriciteit en warmte. Berekeningen laten zien dat dit voor een gemiddeld gezin een neutrale energienota kan opleveren. Het is met hoog rendement zelfs mogelijk iets terug te verdienen omdat u meer levert aan het energienet dan u verbruikt. En nog een plus: de provincie ondersteund het project ook nog met subsidies.

 

Wonen met een plus

Wonen zonder kosten van energie levert al gauw een voordeel op van € 150,- tot € 200 euro per maand. Daarnaast wordt er veel voordeel behaald door als groep gezamenlijk te bouwen. Als extraatje biedt de gemeente deelnemers van een CPO-project de mogelijkheid van een starterslening, mocht de bankfinanciering niet helemaal toereikend zijn.

 

Interesse?

Projectbureau Bornsche Maten verzorgt samen met Daan1 op 8 april a.s. een informatieavond over het energieprestatieproject Bornsche Maten. U bent welkom hierbij aanwezig te zijn. De avond wordt gehouden in het gemeentehuis van Borne, Rheineplein 1 en begint om 19.30 uur..

 Wilt u meer weten over bouwen in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, klik dan hier. Wilt u meer weten over Wonen met een plus in de Bornsche Maten bezoek dan de website www.energiezuinigborne.nl

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden