Naar hoofdinhoud
15 oktober 2012

Speciale startersavond op 26 oktober

Je staat nog aan het begin van je lange loopbaan. De vooruitzichten zijn goed en het lijkt je fantastisch om te gaan samenwonen, uit huis te gaan of het huurflatje op te zeggen. Borne biedt je een unieke kans die je mee moet nemen in je woonplanning. In de jonge en energieke Bornsche Maten biedt Borne het collectief particulier opdrachtgeverschap. Wil je er meer van weten kom dan vrijdag 26 oktober naar een speciale workshop tijdens Woonen.nu in de Go Planet Expo Hall. De gemeente Borne geeft je gratis toegang.

 

Twee jaar geleden zijn de eerst jonge starters aan de slag gegaan. Met elf enthousiaste medebouwers hebben ze een vereniging opgericht en samen hebben ze gewerkt aan hun eigen huis. Niet letterlijk op de steigers, maar gezamenlijk een architect uitgezocht en een aannemer geselecteerd. Het resultaat is indrukwekkend. Nergens in Twente realiseren jonge starters op de woningmarkt zoveel ‘huis’ voor een dergelijke prijs. Dat kan natuurlijk ook want door samen op te trekken bespaar je de kosten van de projectontwikkelaar en makelaar.

Na deze elf pioniers zijn er nog meer dan 25 enthousiast ingestapt en wordt inmiddels het vierde CPO-project gerealiseerd.

 

Extra financiering

Borne heeft zoveel vertrouwen in deze nieuwe wijze van bouwen dat ze een aflossingsvrije en renteloze lening* verstrekt van 40.000 euro. Dat betekent dat het hebben van een eigen huis ook realiseerbaar is voor eenverdieners of mensen met een lager inkomen. Hierover vertellen we graag als je ons bezoekt tijdens de beursdagen van Woonen.nu. Kom op vrijdagavond 19.30 uur naar de thema-avond of anders op zaterdag of zondag naar stand 132 (gemeente Borne).

 

Ontmoet de starter

In deze tijd een stap zetten voor het bouwen van je eigen huis is best een hele onderneming. Hoe makkelijk of moeilijk het is kun je het beste horen van de CPO-ers van het eerste uur. Ook zij zijn vrijdagavond 26 oktober aanwezig om je vragen te beantwoorden. De thema-avond begint met een introductie over dit project door de projectleider, de stappen en deskundigheid die je kunt toevoegen door het Kenniscentrum Bouwen Ushi en een afsluiting met een drankje. Hier is dan ook uitgebreid de mogelijkheid te praten met de CPO-bewoners die inmiddels bouwen

.

Kom geheel vrijblijvend je informatie halen. Kom je op vrijdagavond dan bieden we je gratis toegang. Haal je entreebewijzen op bij het projectatelier Bornsche Maten aan het Marktplein 21 in Borne of stuur een mail naar officemanagerpab@borne.nl. Op deze site is meer te lezen over CPO voor starters. Klik hier.

 

 

 

 

 

 

(impressie van CPO-1)

 

 

* de starterslening in combinatie met het CPO betekent dat Borne de mogelijkheid biedt tot 40.000 euro extra te financieren. Voorwaarde is dat je nooit eerder een hypotheek moet hebben gehad. De lening is in ieder geval drie jaar rente- en aflossingsvrij, daarna wordt gekeken naar de financiële situatie.  

 

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden