Naar hoofdinhoud
19 april 2013

Alles over startersleningen

Borne is een dynamische gemeente en wil graag jonge, kansrijke mensen de mogelijkheid bieden ook een wooncarrière op te bouwen. Omdat de Bornsche Maten een populaire wijk is voor veel Twentenaren voorziet de gemeente in diverse regelingen om wonen in de Bornsche Maten mogelijk te maken. Lekker centraal in Twente, dichtbij de steden en toch de geborgenheid van een kleine gemeente.  

 

De veranderende situatie in de financiële markt kan tot gevolg hebben dat net dat laatste stukje van de financiering niet gehaald wordt. In Borne vangen we die teleurstelling op door een lening te verstrekken die in ieder geval drie jaar rentevrij en aflossingsvrij is. We hebben vertrouwen in kansrijke starters en bekijken na drie jaar samen of er voldoende inkomen is om te beginnen met aflossen. Is die er niet, dan is er ook nog geen verplichting.

 

Tot voor kort was de startersregeling alleen bedoeld voor starters die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap een woonproject gingen realiseren. In twee jaar tijd zijn er zes projecten opgestart en meer dan 40 woningen gerealiseerd. Sinds dit jaar is de Bornsche Maten Starterlening ook beschikbaar voor belangstellenden die een nieuwbouwwoning willen kopen van een van de aangeslopten makelaars.  

Klik hier voor een informatieve film over Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.

 

Wil je meer weten over de starterslening, klik dan hier.

Wil je meer informatie of een vrijblijvend gesprek, neem dan contact op met het projectatelier Borne.

 

 

 

 

Blije starters proosten op de ondertekening. Hun project gaat van start.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden