Naar hoofdinhoud
25 augustus 2011

Ben jij ook toe aan je eigen huis?

Informatiebijeenkomst 19 september; Tweede CPO-project voor starters kan van start

 

De gemeente Borne en het project Bornsche Maten willen nog voor het einde van dit jaar een groep enthousiaste jonge mensen bij elkaar krijgen om met hen het tweede project te starten in Singelwonen. Op maandag 19 september aanstaande om 19.30 uur. is er een informatiebijeenkomst in de burgerzaal van het Gemeentehuis van Borne. Wanneer u dit iets voor u is richt u samen met de andere deelnemers een vereniging op en samen stuurd u de architect en aannemer aan. Dit collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) kan in combinatie met een unieke startersregeling. Eerder dit jaar is dit gelukt met elf kandidaten en de ervaringen zijn positief.

 

Heb je nog niet eerder een hypotheek gehad, dan heeft de gemeente Borne een aantrekkelijke financieringsvorm. Bovenop het kapitaal dat je van de bank kan lenen is er voor de starters die collectief gaan bouwen in de Bornsche Maten een financiering beschikbaar tot maximaal € 40.000,- . Voor deze starterslening hoeft de eerste 3 jaar geen rente en aflossing betaald te worden. Daarna wordt het inkomen getoetst en wordt beoordeeld of uw inkomen voldoende is om de hypotheeklasten geheel of gedeeltelijk zelf voor uw rekening te nemen.

 

Eigen droomhuis

 

De eerste groep bouwers die in particulier opdrachtgeverschap aan het werk zijn gegaan hebben inmiddels een plantekening. De bouwvergunning kan dus op korte termijn aangevraagd worden en nog dit jaar kan gestart worden met de bouw. Doordat je samen met anderen bouwt is er veel overleg en uitwisseling van ideeën. Een avontuur waar je niet alleen voor staat en wat wel de kansen biedt zoveel mogelijk van jezelf in te brengen in het huis waar je met plezier zult wonen.

 

Ben je geïnteresseerd in het project en zou je graag uitgenodigd worden voor een informatie-avond? Stuur een berichtje naar info@bornschematen.com en we houden je op de hoogte van het project.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie van de huizen van de eerste groep CPO-starters. Bron: Ton Kuipers Architectuur

 

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden