Naar hoofdinhoud
29 mei 2013

Samen bouwen aan je eigen huis

Zelf een huis bouwen: daar denk je toch niet aan als je net twintig bent geweest en nog maar net een baan hebt. Maar waarom niet? Borne heeft het bewijs dat het kan. Je bouwt je huis dan ook niet zelf, je bouwt samen met andere jonge mensen. Als groep realiseer je zo het woonblok. Met elkaar stem je af hoe de buitenkant eruit moet komen te zien, van binnen bepaal je alles zelf. Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) heet dat.

 

Het grote voordeel van bouwen in CPO-verband is natuurlijk dat je bouwt tegen kostprijs. Met elkaar betaal je de kosten van de architect, samen zoek je een aannemer uit en de inkoop van alle materialen gebeurt ook collectief. Voor de begeleiding van het proces, de vergunningaanvraag en de contracten, huur je een bureau of deskundige in. Dat kost niks, want de provincie subsidieert.

 

In het deelplan Singelwonen zijn inmiddels meer dan veertig blije bewoners die in CPO-verband hebben gebouwd. Veelal rijwoningen, maar ook tweekappers. Starters die in CPO-verband bouwen kunnen gebruik maken van een gunstige starterslening. Kom 1 juni naar het Beekparkfestival om te informeren naar de mogelijkheden. Klik hier voor een informatieve film over CPO.

Aanwezig op het Beekparkfestival zijn partners die groepen begeleiden die willen bouwen in CPO-verband. Dat zijn: Ushi, kenniscentrum bouwen, Daniël Spikker, adviesbureau Daan en architect Ton Kuipers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CPO Beekvoorde, architect Ton Kuipers

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden