Naar hoofdinhoud
29 oktober 2012

Kom naar de informatieochtend en -avond voor CPO-bouwen

Dit najaar hebben zich weer een tiental belangstellenden gemeld bij de gemeente Borne om in de Bornsche Maten in collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO) woningen te mogen bouwen. Een succesformule voor met name starters op de woningmarkt. Op zaterdag 10 november wordt er een rondleiding verzorgd bij gerealiseerde CPO-projecten en op 26 november is er een informatieavond in het gemeentehuis.

 

In de Bornsche Maten zijn unieke kansen voor starters. In CPO-verband bouwen groepjes gezamenlijk hun eigen woning. Niet zelf natuurlijk, maar ze gaan met veel begeleiding aan de slag met het ontwerp en de wensen voor de eigen woning aan de binnenkant. Dat bespaart al gauw vijftien tot twintig procent van de bouwkosten. Daarnaast kent de gemeente een unieke starterslening voor de Bornsche Maten, zodat ook eenverdieners of stellen met een lager inkomen kunnen inhaken.

 

Tijdens de beurs Woonen.nu van 26 oktober zijn er tientallen belangstellenden geweest. Genoeg om een volgend CPO-project te starten. In navolging van de beurs organiseert bouwadviesbureau Ushi een voorlichtingsochtend bij het eerste, bijna afgeronde, project in de Bornsche Maten. Belangstellenden zijn welkom. De informatieochtend vindt plaats op 10 november om 10.00 uur bij de rijwoningen aan de Bruggemaat in de Bornsche Maten. De verschillende CPO-projecten worden van buitenaf bekeken, er is uitleg en tijd om vragen te beantwoorden.

 

Informatieavond

Om zoveel mogelijk geïnteresseerden te kunnen laten aanhaken organiseert de gemeente Borne ook een informatieavond op maandag 26 november om 19.30 uur in het gemeentehuis. Daarna wordt bekeken welke serieuze kandidaten de eerste stappen willen zetten om gezamenlijk de eerste fase van het traject in te gaan. Aanmelden voor zowel de kijkochtend in de Bornsche Maten als de informatieavond op 26 november is gewenst. Dat kan per email op officemanagerpab@borne.nl. Informatie over de startersregeling is te vinden op deze website of te krijgen tijdens de informatiesessies.

In de Bornsche Maten worden ook in CPO-verband tweekappers gerealiseerd. Bent u geïnteresseerd om samen met uw directe buren uw twee-onder-een-kapwoning te gaan bouwen, dan bent u natuurlijk ook van harte welkom.

 

14-09-2018

Gasloos bouwen

17-08-2018

Melbuul'n 2018

24-02-2017

Inloopavond

14-04-2010

Starterscafé

04-02-2010

Themamaanden