Naar hoofdinhoud

Onderwijs in Borne

 

De gemeente Borne kent 12 basisscholen. Twee daarvan, De Vonder en Beekpark, staan in de Bornsche Maten.

 

De Vonder

De Vonder is een katholieke basisschool. Een brede school met een intensieve samenwerking tussen instellingen die werken met kinderen (en hun ouders) in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op het terrein van onderwijs, welzijn en zorg. Kijk voor meer informatie op www.de-vonder.nl.

 

Beekpark

Beekpark is augustus 2015 van start gegaan in de Bornsche Maten. Een school waarbij het ontwikkelen van talent van kinderen voorop staat. Schooljaar 2016-2017 start met het geven van Engels aan de kinderen van groep 1 t/m 8.
Kijk voor meer informatie op www.beekparkborne.nl.

 

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs is er ook in Borne. Er zijn twee dependances in Borne van st. Carmel uit Hengelo. In Borne worden op de volgende locaties de volgende onderwijsvormen aangeboden: Twickel College, vmbo-, havo-, vwo-onderbouw (breed) en VMBO De Spindel, Borne: vmbo-bovenbouw (bbl, kbl, tl).

Veel leerlingen fietsen vanuit Borne naar één van de locaties in Hengelo. Zij maken gebruik van de veilige fietssnelweg tussen de kern van Borne en centrum Hengelo. Daarnaast is inmiddels in Hengelo het besluit genomen dat St. Carmel binnen enkele jaren een nieuw schoolgebouw mag realiseren in de grenszone Hengelo/Borne.