Naar hoofdinhoud

Building Design Architectuur - Zenderen

www.buildingdesign.nl

 

ENERGIE 0 WONING

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaam bouwen betekent in dit geval voor ons dat een EIGENTIJDSE woning ontwikkeld en gebruikt wordt voor een breed publiek, met respect voor mens en milieu, voor nu én voor volgende generaties. De uitgangspunten voor deze vrijstaande woning zijn: energie-nul, duurzaam en MARKTCONFORM. Omdat de woning TRADITIONEEL gebouwd wordt, kan er goed gebruik gemaakt worden van de marktwerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duurzaam bouwen gaat niet alleen om energiebesparing, maar bijvoorbeeld ook om:

 

  • De woning zo te ontwerpen dat deze in de toekomst bruikbaar en waardevast blijft. Gekozen is voor een royale woning (650m³) met relatief weinig grondoppervlakte (compact), zodat de woning op veel kavels te plaatsen is. De “koude kant” zit aan de voorzijde (Noordoost), zodat het dakvlak in de linker gevel (Zuid) optimaal is georiënteerd voor het opwekken van zonne-energie. Ook vraagt de markt vaak om een woonkeuken aan de tuinzijde (overdag-licht) en een zithoek aan de voorzijde (’s avonds-donker). De overstekken zijn dusdanig groot dat de zon het gehele jaar, behalve in de zomer, naar binnen schijnt. In de zomer zorgen ze voor schaduw. Door daarnaast gebruik te maken van passieve koeling wordt een aangenaam binnenklimaat gegarandeerd.
  • Gebruik van duurzame en eigentijdse materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners. Duurzame materialen zijn ONDERHOUDSARM, zoals bijvoorbeeld de kunststof kozijnen en de gevelbekleding (Die is van een houtsoort die natuurlijk vergrijst en niet geschilderd hoeft te worden).
  • Een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie om vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen te voorkomen. Wij hebben gekozen voor kruipruimteloos bouwen. Er hoeft weinig grond te worden verplaatst en er vormt zich geen radon (gas) in de woning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een betaalbare woning met een lage energierekening

 

Dit ontwerp is DUURZAAM en beperkt uw maandelijkse energielasten.

 

  1. De woning is voorzien van een thermische schil met een hoge Rc-waarde (begane grond Rc 6.0, wanden Rc 8.0 en het dak met een Rc van 7.0) met een traditionele opbouw. Daarnaast wordt er extra aandacht geschonken aan het LUCHTDICHT bouwen. De thermokozijnen zijn voor zien van triple-glas.
  2. Middels een WTW Systeem wordt de woning geventileerd en middels Lage Temperatuur vloerverwarming, net als het tapwater, door een HR Cv-ketel verwarmd. De combinatie zorgt voor het best mogelijke rendement en een optimaal wooncomfort..
  3. PASSIEF KOELEN is ook een onderdeel van deze woning. Dat wil zeggen dat er ’s avonds op de begane grond aan de “koude-kant” een raam open gezet kan worden (inbraakbestendig doordat we hier lamellen voor gemaakt hebben) en op de zolder aan de ‘warme-kant” een raam open gezet kan worden, zodat er middels natuurlijke trek de warmte uit de woning wordt afgevoerd.
  4. Doordat de woning zelf geen energie verbruikt, heeft de eindgebruiker erg weinig vaste lasten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondanks de luxe uitvoering, is deze woning te bouwen voor € 230.000,- incl. BTW.

Wanneer de woning op kavel 20 gepositioneerd wordt, dan blijven de totale kosten onder € 450.000, - incl. BTW.