Naar hoofdinhoud

BKVV Architecten - Amsterdam

www.bkvv.nl

 

ECOLANDHUIS   /   Met Hollands hout van Staatsbosbeheer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een ECOLANDHUIS is een toekomstgerichte woning met een laag energieverbruik, eventueel geheel energieneutraal (EPG 0). De geprefabriceerde woning wordt efficiënt, milieuvriendelijk en in korte tijd op de bouwlocatie gebouwd. In een ECOLANDHUIS is grotendeels Hollands hout van Staatsbosbeheer verwerkt. Eerlijk hout van dichtbij, uit dezelfde bossen waarin we wandelen, sporten en spelen.

 

De populariteit van houtskeletbouw neemt snel toe. Wereldwijd is hout het meest verwerkte bouwmateriaal. Het hout dat in een ECOLANDHUIS wordt toegepast is verantwoord gekapt en wordt steeds opnieuw aangeplant. Hout kan voor 100% worden hergebruikt. Het is daarom in alle opzichten een duurzaam product dat geheel binnen het kringloopprincipe van 'cradle-to-cradle' past.

 

Een ECOLANDHUIS is een karakteristieke, comfortabele en sfeervolle woning. Met de stijlkenmerken van zowel modern als klassiek landelijk, eigentijds en tijdloos. Meerdere modellen met vaste maatvoeringen zijn leverbaar. Met of zonder veranda, carport of overstekken. Met keuzevrijheid uit diverse dakbedekkingen zoals shingles, leisteen, dakpannen of houten delen. ECOLANDHUIS is een initiatief van BKVV Architecten en FutureHomes, in zeer nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, De Groot Vroomshoop Houtbouw en Bouwbedrijf Bongers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijheid in buitenafwerking

De oervorm van een huis wordt in de architectuur van ECOLANDHUIS gerespecteerd. Het houtskelet bestaat uit (zichtbaar) gelamineerde houten staanders en liggers. Het dak en de gevel bestaan uit een thermisch geïsoleerde houtconstructie, met veel of weinig toegepaste glaspartijen, met de keuze uit toe te passen kozijnen en deuren. Voor de buitenbekleding wordt er veel vrijheid in keuze geboden: doorlopende vlakke dakpannen, leisteen, houten delen of -shingles.

 

Meerdere maatvoeringen

Een ECOLANDHUIS is in meerdere maatvoeringen leverbaar met prijzen vanaf 239.500,- incl. BTW. Een ruim optiepakket biedt veel vrijheid in afwerkingen, maar ook in installaties (elektra, verwarming, sanitair). Persoonlijke wensen worden bij de vaste maatvoeringen zoveel als mogelijk ingewilligd. Bij zeer specifieke wensen richting een afwijkende maatvoering of een enigszins afwijkend ontwerp spreken we van een SPECIAL

 

voor prijzen en aanvullende informatie zie: www.ecolandhuis.nl