Naar hoofdinhoud

BDC Architecten - Rijssen          &          BHB Het Nieuwe Bouwen - Enter

www.bdc.nl                                           www.bhbhetnieuwebouwen.nl

 

Gezond Wonen   /   Het Nieuwe Bouwen NL

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitgangspunt voor dit concept is de mens. - Wooncomfort -

 

De mens moet zich optimaal beschermd voelen en heeft een natuurlijke omgeving nodig op basis van (zon)licht en ruimte. Dus optimaal “passief” gebruik maken van de zon als energiebron, door een gunstig gebouwontwerp met een gunstige oriëntatie en optimale isolatie. Het binnenklimaat dient niet afhankelijk te zijn van installaties maar wordt op een natuurlijke manier geregeld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Belangrijk daarbij is een juiste detaillering en juiste keuze van materialen en producten. Het Nieuwe Bouwen is gebaseerd op oplossingen die verder gaan dan alleen een gunstige isolatiewaarde. Zomerkoeling op basis van een hoge thermische massa, wind- en luchtdichting in combinatie van een lichte constructie die dampopen en vochtregulerend is. Deze woning biedt dan ook, naast energiebesparing, tal van voordelen:

  • ademende constructie met een constante luchttemperatuur en een ideale luchtvochtigheid
  • veel natuurlijk licht, openheid waar nodig, bescheming waar nodig
  • prettige akoestische leefomgeving
  • geen tocht ten gevolge van windlekken en temperatuur verschillen
  • lange levensduur door hoge bouwkwaliteit
  • belangrijke bijdrage aan duurzaam klimaat en reductie CO2 uitstoot

 

Zowel de houtvezel en houtwol platen, als de ingeblazen vezels van Spar en Den zijn uitstekend toe te passen bij zowel nieuwbouw als renovatie. Dit kan middels prefabricage en locale verwerking gebeuren. Een optimale installatie, eenvoudig te bedienen, zorgt voor comfort en warmte met bijvoorbeeld vloerverwarming.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Nieuwe Bouwen ontzorgt u als bewoner volledig in bouwaanvraag, aanbesteding en uitvoering terwijl u optimaal betrokken blijft. Buiten alle bouw- en installatietechnische voordelen die deze bouwwijze biedt, willen wij u ook graag op de voor u meest aangename manier begeleiden door het hele bouwproces. Hierbij zijn wij, zoals onze slogan al zegt, transparant en open naar onze klanten en onderaannemers.

 

Een gunstige realisatie-prijs van € 169.600 excl BTW excl. grond. betekent

 

Fijn dat Gezond Wonen ook betaalbaar is!