Naar hoofdinhoud

Henry Betting Architect - Diepenheim          &          Bouwkundig Ontwerp- en Adviesburo VplusD - Neede

www.bettingarchitect.nl                                           www.vplusd.nl

 

Modesta

Sterk door eenvoud. Energie neutraal. Een 8 voor GPR. Een geringe milieu voetprint. De menselijke maat in het wonen. Comfort op maat. Duurzaam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modesta: Italiaans voor simpel, eenvoud. Deze woning rijst in al zijn eenvoud op uit het maaiveld. Een woning met veel daglicht zonder hinder. Door de toegepaste materialen als driedubbele beglazing, hoge RCwaarden en een dak met een goede warmtebuffer door de toepassing van Sedum, heeft de woning een hoog comfortgehalte met een minimum aan energiegebruik. Door daarnaast installatietechnisch maatregelen te treffen zoals een passiefhuisinstallatie met WTW en lucht-lucht warmtepomp gecombineerd met het gebruik van zonnewarmte middels zonnecollectoren en PV panelen is er een energie nul woning gecreeerd. Door een installatie plint toe te passen zijn de gebruiksinstallaties zoals de stopcontacten en andere voorzieningen eenvoudig aan te passen.

 

Het basistype zoals afgebeeld in deze presentatie biedt alle basis leefruimten voor een gezin. De gesloten straatgevel geeft een maximale privacy en biedt grote veiligheid. De woning gaat terug naar de oorsprong van het bouwen. De modernste technieken worden gecombineerd met eerlijke materialen met een lage milieubelasting. Met de toepassing van deze materialen en de verwerking is de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk gehouden.

 

FSC hout, zo veel mogelijk uit de directe omgeving. Beton met een groot percentage aan puingranulaat. Hout skeletbouwwanden gevuld met stro. (hoge isolatiewaarde met materiaal zo van het land) Een op zand gestorte betonvloer met een Kooltherm isolatie. Alleen materialen toepassen met een gunstige LCA waarde. Keuze van de materialen op basis van de levenscyclus. Cradle tot cradle materialen die na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Binnenwanden en plafonds afwerken met leem. Leem, heeft zeer gunstige effecten op het binnenclimaat. (neemt gemakkelijk vocht op en staat het zo nodig weer af) De toegepaste materialen zijn zeker niet ongunstig in de kostensfeer.

 

Zo is er een boek vol te schrijven over de toe te passen materialen. Vast staat dat de woning hoog scoort in de GPR en een zeer lage EPC waarde heeft waarmee de woning in elk geval energieneutraal is en in gunstige tijden zelfs energieleverend zal zijn. Dit past in een tijd waarin we ons allen bewust worden van het feit dat we spaarzaam om moeten gaan met wat de aarde ons biedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net als de toegepaste materialen is ook de basis plattegrond een eerlijke plattegrond. De indeling van de ruimten is passend bij haar functie. De getoonde beelden zijn van het basistype In dit type zijn alle noodzakelijke ruimten aanwezig. Er zijn echter vele aanpassingen mogelijk op het ontwerp.Graag maken wij een maatwerkwoning voor onze klanten. Vanuit de omschreven gedachte kunnen wij op basis van de wens van de opdrachtgever de woning passend maken binnen het programma van eisen en wensen van deze klant. Met de ervaringscijfers bij de hand kan snel een binnen het budget en de overige eisen passend ontwerp gemaakt worden. Wij gaan dan ook graag met de potentiele opdrachtgevers in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

 

Met behulp van onze kennis en vaardigheid kunnen wij de droomwoning van de klant waarmaken.

 

Met als belangrijk punt dat wij duurzaamheid als uitgangspount hanteren en niet als sausje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het ontwerp is gemaakt door Henry Betting architect. In samenwerking met bouwkundig ontwerp- en adviesburo VplusD is het plan uitgewerkt zoals nu aan u gepresenteerd. Door een nauwe samenwerking met het gebruiken van elkaars sterke punten en vooral ook door met elkaar kritisch over oplossingen na te denken zijn wij in staat om de klant met passie, inzet en kennis van dienst te zijn zodat wij samen met de opdrachtgever zijn droom waar kunnen maken. Wij hebben een ruime staat van dienst binnen de traditionele bouw en maken reeds geruime tijd gebruik van de hier omschreven bouwmethoden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De bouwkosten van  deze woning zijn geraamd op € 246.201 incl. BTW. Daar komen de kosten van de kavel nog bij.