Naar hoofdinhoud

Algra & Marechal Architecten - Roosendaal/Rotterdam

www.algra-marechal.nl

 

Energie-0-Woning   /   Een investering voor de toekomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met plezier presenteren wij ons ontwerp voor een vrijstaande Energie-0-Woning, een comfortabele, moderne woning met diverse technische voorzieningen waardoor de woning net zoveel energie oplevert als dat het verbruikt, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen.

 

Met een bruto vloeroppervlakte van ruim 180 m2 (excl. garage) is de woning flexibel indeelbaar met een royale living/woonkeuken van 60 m2, een bijkeuken, een entree met vide en toilet, 4 ruime slaapkamers, een grote badkamer, een berging en een apart toilet. Afhankelijk van het kavel, bezonning en de woonwensen is de indeling aan te passen.

 

De dikke geïsoleerde en kierdichte buitenschil houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer juist buiten. Een moderne elektrische warmtepompinstallatie verwarmt de woning in de winter en houdt de woning koel in de zomer.Verse lucht wordt centraal aangezogen en in de woning verspreid, in de winter voorverwarmd met de warmte van de uitgaande lucht.

 

PV panelen op het dak zorgen voor de benodigde elektrische energie.  Een zonnecollector met voorraadvat zorgt voor gratis warm water. Modern comfort geïnspireerd door de zon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor deze woning hebben wij door Danilith Delmülle Bouw een begroting laten maken. Zij bieden deze energie-neutrale woning aan voor € 267.500,-- incl. BTW met de volgende voorzieningen:

 

  • Dak-, vloer-, en gevelisolatie met Rc 6.0
  • HR++ glas met een U-waarde van 0.9
  • Vloerverwarming en koeling voor de gehele begane grond
  • Vertrekken verdieping voorzien van hoogrendements radiatoren
  • Gecombineerde warmtepomp met (WTW) ventilatiesysteem
  • PV-panelen en zonnecollector (indien nodig)

 

Algra & Marechal Architecten BV, is een modern en veelzijdig architectenbureau,  gevestigd te Rotterdam en Roosendaal. De afgelopen 21 jaar hebben wij ruime ervaring opgebouwd met het ontwerpen en realiseren van meer dan 250 particuliere vrijstaande woningen.