Naar hoofdinhoud

19 het atelier architecten, Nijhuis Bouw BV en Nieman Raadgevende Ingenieurs

www.19hetatelier.nl

 

't Huis - stel uw eigen duurzame woning samen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een unieke combinatie van architectuur, comfort, milieu en energie. Deze woning is ontworpen vanuit de traditionele gedachte hoe een Nederlands huis eruit moet zien, maar dan met een hoogwaardig architectonische twist. De architectuur kenmerkt zich door zijn heldere vormgeving, strakke belijning, verfijnde details en moderne uitstraling.

 

Het is een woning die u zelf kunt samenstellen, die is ontworpen met aandacht voor  uw gezondheid en comfort en die zich aanpast aan de optimale zonoriëntatie op uw kavel. Duurzaamheid, keuze, creativiteit, vrijheid! U bepaalt zelf hoe uw woning eruit ziet.

 

Op het gebied van duurzaamheid en comfort gaan wij nog een stap verder dan de meeste duurzame woningen. Uw Huis is namelijk een ‘Active House’; een huis waarbij in alles rekening is gehouden met comfort, goede luchtkwaliteit, veel daglicht, goede ventilatiemogelijkheden, ruimtelijke beleving, woongenot, goede isolatie en verantwoorde duurzame (lokale) materialen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de ingrediënten van het ‘Active House’ en de mogelijkheid tot keuzevrijheid hebben wij een moderne woning ontworpen die het mogelijk maken uw droomwoning samen te stellen. Stapsgewijs stelt u uw woning samen tot een eigen uniek tHuis!

 

  1. Kies uw kavel; de plek waar u wilt wonen is de eerste belangrijke stap. De woning past vrijwel op iedere kavel door zijn flexibiliteit.
  2. Kies uw basisplattegrond; De woning tHuis heeft 2 basisplattegronden. Op basis van uw woonwensen en de optimale zonoriëntatie van de kavel kiest u uw basisplattegrond.
  3. Kies uw eventuele uitbreidingsopties; Om de basiswoning uit te breiden is het mogelijk om verschillende uitbreidingsmodules te kiezen. Dit varieert van het uitbreiden van de woonkamer of keuken, een aangebouwde garage of berging met carport, een extra slaap-/ of werkkamer op de begane grond, een veranda die het leefgebied van de woning naar buiten verlengt of een vaste trap naar de zolder.
  4. Kies uw gevelmaterialen; de woning kan in allerlei verschillende gevelbekledingen worden uitgevoerd variërend van metselwerk (in diverse kleuren), wit stucwerk of houten geveldelen. Zo wordt iedere woning uniek, voegt hij zich in zijn omgeving en sluit hij naadloos aan bij uw woonwensen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Een goed huis is comfortabel, milieubewust en natuurlijk energiezuinig. Daar draait het om bij Active House; een visie op bouwen en wonen die uitgaat van de mens als gebruiker. Er is daarom veel aandacht voor gezondheid: veel daglicht, goede ventilatiemogelijkheden en prettig binnenklimaat in winter en zomer. Daarnaast is het huis goed geïsoleerd, worden er verantwoorde duurzame materialen gebruikt en heeft het een goed ontworpen installatie. Een Active House legt de basis voor een gezond en comfortabel leven, heeft een positief effect op de woonomgeving. En natuurlijk draagt het bij aan uw energierekening

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw woning is energieneutraal. Wat wil dat zeggen? Het huis is zo gebouwd dat u energiezuinig kunt wonen. Daarom heeft het meer isolatie dan gebruikelijk, drielaags glas, goede kierdichting en een energiezuinig ventilatiesysteem. Bovendien wekken de zonnepanelen zo veel stroom op dat de elektriciteit van alle apparaten wordt opgewekt door zonnestroom. Daarom heeft de woning ook geen gasaansluiting. Hoe wordt de woning dan warm gehouden bij koud weer en hoe krijgt u warm water om bijvoorbeeld te douchen? Ook dat gaat volledig duurzaam. Het huis is uitgerust met een warmtepomp die (ook bij koud weer) energie uit de lucht haalt en dat omzet in warmte.

 

Toch heeft u wel gewoon een aansluiting op het elektriciteitsnet en krijgt ook een rekening. De hoeveelheid zonnepanelen is zo groot dat een gemiddeld gezin in een jaar evenveel aan het elektriciteitsnet levert als u nodig heeft. In dat geval is het eindbedrag op de jaarrekening dus 0.

 

Een unieke woning, uiterst duurzaam en grote vrijheid. Hoe ziet uw eigen unieke ‘t Huis eruit?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bouwkosten incl. bijkomende kosten, excl. BTW  € 195.000,00 + 21 % BTW  € 40.950,00

Bouwkosten incl. BTW  € 235.950,00

 

De bouwkosten zijn exclusief grondprijs. Deze prijsopgave is gebaseerd op 35 PV panelen á 1,6 m2 (Zuidwoning). Indien er als gevolge van de woning oriëntatie 42 PV panelen gemonteerd moeten worden volgt hier een meerprijs uit.