Nieuws
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Havezathe - Sonnebeld
  Havezathe - Sonnebeld
  € 372.000,- v.o.n.
 • Snoek 4
  Snoek 4
  € 150.244,- v.o.n.
 • Avondroodvlinder
  Avondroodvlinder
  € 252.500,- v.o.n.
 • Lijsterbes
  Lijsterbes
  € ,- v.o.n.
 • Vlierbes
  Vlierbes
  € 337.500,- v.o.n.
 • Kruisbes
  Kruisbes
  € ,- v.o.n.
 • Havezathe - Aalbes
  Havezathe - Aalbes
  € 367.500,- v.o.n.
 • Snoek 6
  Snoek 6
  € 150.244,- v.o.n.
 • Aalbes
  Aalbes
  € 337.500,- v.o.n.
Acht deelgebieden

05 februari 2019

Dagelijks bestuur waterschap Vechtstromen bezoekt Bornsche Maten

Het dagelijks bestuur van Waterschap Vechtstromen heeft woensdag 30 januari een bezoek gebracht aan de gemeente Borne. In De Veste in de Bornsche Maten werd het bestuur ontvangen door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Borne. Doel van de middag was kennismaking en bijpraten over toekomstige ontwikkelingen van de wateropgaven.

 

Er werd onder andere teruggekeken op de gerealiseerde wateropgaven in Borne en de ontwikkeling van de Bornsche maten, maar ook het klimaatproject Wensink-Zuid kwam uitgebreid aan de orde. Vanuit het waterschap werd verteld over de kerntaken bij het waterschap. Komende jaren is de klimaatadaptatie een belangrijk onderwerp. Binnen het klimaat zijn er veel veranderingen gaande: extremere regenval, meer droogte en hitte zijn tegenwoordig geen uitzondering meer.

 

Retentiegebied
Vervolgens is er een rondwandeling gemaakt in de Bornsche Maten, waarbij Twente Milieu een demonstratie verzorgde van de waterpasserende verharding (uniek in Twente) in de Rozenhof. De looproute verder langs de prachtige aangelegde retentiegebieden in het Bornsche Beekpark, middenin de wijk. De bestuurders van het waterschap waren aangenaam verrast door de diversiteit (water- en speelelementen, amfitheater, boomgaard, wandelen, recreatie etc.) in de omgeving. Ook de ruimte voor opvang van overtollig regenwater en de beleving van het water sprak aan.

 

 
14-09-2018Gasloos bouwen
17-08-2018Melbuul'n 2018
24-02-2017Inloopavond

Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief