Deelgebieden
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Snoek 6
  Snoek 6
  € 150.244,- v.o.n.
 • Vlierbes
  Vlierbes
  € 337.500,- v.o.n.
 • Snoek 4
  Snoek 4
  € 150.244,- v.o.n.
 • Aalbes
  Aalbes
  € 337.500,- v.o.n.
Acht deelgebieden

De Veste

 

De woonlocatie De Veste is volop in ontwikkeling en er wordt druk gebouwd momenteel.

In de planologische uitwerking van de Bornsche Maten is gekozen voor 7 woonbuurten met ieder een eigen sfeer. Nieuw Borne, Oost Esch, Tuinstad en Singelwonen zijn grotendeels ontwikkeld.

De Veste vormt het middelpunt van de wijk Bornsche Maten. Het gelijknamige voorzieningencluster is in september 2015 geopend. Basisonderwijs, dagopvang, buitenschoolse opvang, een sporthal en mogelijkheden voor het organiseren van wijkactiviteiten onder één dak.

 

In het tweede halfjaar van 2015 is het uitwerkingsplan voor het oostelijk deel van de Veste vastgesteld. Inmiddels zijn de eerste woningen gereed.

 

Op 13 november 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan voor het zuid-westelijk deel van de Veste vastgesteld voor het gebied dat wordt omsloten door de Bongerdsweg, de H.F. Roetgerinklaan en het voorzieningencluster. Daardoor wordt het mogelijk op de hoek van de Tuinlaan en de Mekkelhorstweg een appartementencomplex, inclusief voorzieningen/detailhandel te realiseren met een maximale hoogte van 20 meter (6 bouwlagen).

In het zuid-oostelijk deel van de Veste omsloten door de H.F. Roetgerinklaan, de Bongerdsweg/Mekkelhortweg, Boomkamplaan en het voorzieningencluster kunnen maatschappelijke voorzieningen (zoals onderwijs) detailhandel, appartementen worden gerealiseerd met een maximale bouwhoogte van 11 meter.

 

Foto: ® 2018 IM-RO Holding bv, Oldenzaal

 

 

Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief