Borne bruist
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Snoek 4
  Snoek 4
  € 150.244,- v.o.n.
 • Vlierbes
  Vlierbes
  € 337.500,- v.o.n.
 • Aalbes
  Aalbes
  € 337.500,- v.o.n.
 • Snoek 6
  Snoek 6
  € 150.244,- v.o.n.
Acht deelgebieden

Cultuur in Borne

 

Borne bruist van artistieke uitingen. Er zijn diverse galerieën, expositieruimten en er is veel openbare kunst. Op de grens van Oud Borne en het centrum staat Kulturhus De Bijenkorf. Hierin zijn de bibliotheek, muziekcentrum, VVV en het welzijnswerk gevestigd. De Bijenkorf beschikt over een schitterende theaterzaal, met een jaarprogramma vol try-outs, muziekoptredens en uitvoeringen van (amateur)gezelschappen.

 

In Hertme staat Nederlands mooiste openluchttheater. Gebouwd door de Hertmenaren in de jaren vijftig om de passiespelen uit te voeren. Hertme verwierf daarmee bekendheid in Nederland en Duitsland. Tegenwoordig is het openluchttheater voornamelijk bekend om het Afrikafestival en Hertme goes Latin. Zie ook www.openluchttheaterhertme.nl

 

Borne biedt sfeer en ontspanning op loopafstand. De unieke ligging tussen de steden maakt dat de Bornenaren kunnen smullen van het complete aanbod van theaters en festivals. Het Rabotheater in Hengelo, het Theaterhotel in Almelo en het Wilminktheater in Enschede. Denk verder aan de rijk gevulde uitgaanskalenders van deze steden op het gebied van winkelen, musea, popconcerten, exposities en festivals. En dat alles op 10 tot 15 minuten met de auto of de trein.

 

 


Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief