Borne bruist
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Snoek 4
  Snoek 4
  € 150.244,- v.o.n.
 • Snoek 6
  Snoek 6
  € 150.244,- v.o.n.
 • Aalbes
  Aalbes
  € 337.500,- v.o.n.
 • Vlierbes
  Vlierbes
  € 337.500,- v.o.n.
Acht deelgebieden

Over Borne

 

Borne ligt midden in het groene hart van Twente en heeft ruim 22.000 inwoners. De gemeente bezit alle stedelijke voorzieningen maar behoudt tegelijkertijd de gemoedelijke dorpse sfeer. Korte lijnen kenmerken het contact tussen de inwoners en het gemeentebestuur. Borne ligt vlakbij Enschede, Hengelo en Almelo; direct aan de A35 en A1. Het dorpse karakter in combinatie met een universiteit, hogescholen, musea, schouwburgen, winkelvoorzieningen en topsport in de nabijheid maakt Borne uniek.

Steeds meer inwoners uit de IJsselstreek, maar ook de Randstad, kiezen voor Twente en specifiek voor Borne. De combinatie van de groene en veilige leefomgeving temidden van stedelijke voorzieningen is voor velen een belangrijke motivatie.  

 

 

Het centrum

Gemeente en ondernemers werken samen aan de herontwikkeling van het centrum van Borne. Iedere fase die wordt afgerond maakt het centrum nog plezieriger om te vertoeven! Geniet van de smaakvolle winkels en gezellige terrassen. Laat je verrassen door de aansluiting op Oud Borne waar iedereen zich waant in grootmoeders tijd. Volg de herontwikkeling van het centrum op www.centrumborne.nl.

 

 

Voorzieningen

Borne is een dorp met stedelijke allure. Uitstekend bereikbaar per auto en openbaar vervoer dankzij de direct ligging aan de A1 en A35 en het eigen station aan de spoorlijn tussen Zwolle en Enschede. Er zijn volop accomodaties voor sport en recreatie plus diverse onderwijsvoorzieningen.

 

 

Cultuur

Op cultureel gebied is er van alles te beleven in Borne. Er zijn leuke kunstgaleriën, expositieruimten en volop kunst in de openbare ruimte. In Oud Borne voeren wandelroutes je naar historische tijdperken. Liever meer eigentijds cultuur snuiven? Borne kent een rijk verenigingsleven. Kulturhus de Bijenkorf herbergt de bibliotheek en muziekschool, het poppodium en het theater. De VVV, eveneens gevestigd in het kulturhus heeft tientallen routes beschikbaar, die fietsers en wandelaars langs diverse bezienswaardigheden leiden. Meer informatie over evenementen, theater en cultuur in Borne is te vinden op www.uitinborne.nl.

 

 

Het buitengebied

Tegelijk met de start van de Bornsche Maten heeft de gemeente gekozen voor het behouden van de kenmerkende essen en het coulisselandschap. Dit besluit is uitgewerkt in het programma De Groene Poort. De Groene Poort zorgt voor ontspanning, rust en natuur op loop- en fietsafstand van de kern van Borne.

 


Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief