Naar hoofdinhoud
Sfeerafbeelding
13 juli 2022

Bouw Kindcentrum De Horsten feestelijk gestart

Het is zo ver: 12 juli is gestart met de bouw van Kindcentrum (KC) De Horsten aan de Aakamp in de Bornsche Maten. Met De Horsten, de uitbreidingslocatie van De Vonder en Kinderopvang Borne, komt de permanente onderwijshuisvesting in de wijk Bornsche Maten weer op peil. Een feestelijk moment dus, dat werd gevierd met alle kinderen van De Vonder en kinderen van de kinderopvang.


Bedoeling is dat het kindcentrum vanaf schooljaar 2023-2024 in gebruik kan worden genomen. In KC De Horsten worden 18 schoollokalen gerealiseerd en 2 ruimtes voor de kinderopvang.
 

Feestelijk moment
Om 13.30 uur verzamelden de kinderen aan de Aakamp. Daar werden op de bouwhekken van het terrein 16 levensgrote tekeningen onthuld, die de leerlingen hebben gemaakt van hun ‘droomschool’. Ook legden de ruim 750 kinderen allemaal een eigen gepersonaliseerde ‘1e steen’ op de locatie. Deze stenen worden in de daadwerkelijke aanleg van het nieuwe schoolterrein verwerkt.

Onder de aanwezigen waren o.a. Gert-Jan ten Hoor van CNB (Climate Neutral Building), ARCOM architect Mariëlle van Rheenen, Ralf Dwars van Stichting Brigantijn, Nicole Olde Meule van Kinderopvang Borne en wethouder Martin Velten.

 

Bouw Kindcentrum De Horsten feestelijk gestart
13-07-2022

Bouw Kindcentrum De Horsten feestelijk gestart

Op 12 juli is gestart met de bouw van Kindcentrum (KC) De Horsten aan de Aakamp in de Bornsche Maten