Ontmoeten
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Het Behouden Huys - K1 - Stuw
  Het Behouden Huys - K1 - Stuw
  € 262.500,- v.o.n.
 • Meikers 14
  Meikers 14
  € 279.950,- v.o.n.
 • Halfvrijstaande woningen type 's Heerenmaat
  Halfvrijstaande woningen type 's Heerenmaat
  € 268.000,- v.o.n.
 • Kavel 8: Baars Groene Hof
  Kavel 8: Baars Groene Hof
  € 117.120,- v.o.n.
 • Brunello vrijstaand: Lover 148
  Brunello vrijstaand: Lover 148
  € 367.500,- v.o.n.
 • Kavel Lover 68
  Kavel Lover 68
  € 95.135,- v.o.n.
 • Halfvrijstaande woningen type Singraven
  Halfvrijstaande woningen type Singraven
  € 277.500,- v.o.n.
 • Hermitage
  Hermitage
  € 312.500,- v.o.n.
 • Kavel Lover 140
  Kavel Lover 140
  € 138.739,- v.o.n.
 • Halfvrijstaande woningen type Singraven
  Halfvrijstaande woningen type Singraven
  € 277.500,- v.o.n.
 • Eengezinswoning type Twickel
  Eengezinswoning type Twickel
  € 189.500,- v.o.n.
Acht deelgebieden

Een nieuwe start

 

Een wandvullende poster van drie kleuters die samen gehurkt op onderzoek zijn in het veld. Je kunt er niet omheen in de hal van Beekpark, de openbare basisschool aan de Bongerdsweg in de Bornsche Maten. ‘Spelend en ontdekkend leren. Dat zijn factoren die overal terugkomen in de manier waarop wij als leerkrachten, leerlingen en ouders Beekpark willen organiseren,’ begint directeur Anita Burema haar verhaal.

 

Beekpark is gestart als voorloper van de fusie tussen onderwijsstichtingen Marcant en WSV. Die fusie is per 1 januari 016 officieel een feit. Een nieuwe school op een nieuwe plek, met een compleet nieuw team van leerkrachten. En dat geformeerd in nog geen half jaar tijd. Een flinke klus!

 

Pijlers
Spelend en ontdekkend leren twee factoren die overal terugkomen in de methode van Beekpark. Vrijheid, respect, veiligheid, vertrouwen en zelfstandigheid zijn dan ook de belangrijkste pijlers onder het onderwijssysteem van de school.

 

Vrijheid en zelfstandigheid komen terug in de manier waarop de kinderen worden beoordeeld in hun ontwikkeling. ‘Vanaf groep 5 gaan de leerlingen rapportgesprekken met hun leerkracht voeren. Een proces dat we vanaf dit schooljaar gaan invoeren waarin worden de kinderen gestimuleerd richting te geven aan hun eigen ontwikkeling,’ vertelt Anita. ‘We starten het schooljaar met een sociaal emotioneel gesprek over ambities van het kind. De afspraken die in het eerste gesprek worden gemaakt komen het gehele schooljaar terug in de beoordeling. Die informatie wordt met de ouders gedeeld in de oudergesprekken. Op die manier willen we voor de kinderen en hun ouders de stap naar het voortgezet onderwijs en een eventuele vervolgstudie zo klein mogelijk maken.’ Een ander opvallend voorbeeld om de kinderen al in een vroeg stadium voor te bereiden op de toekomst is het streven om met ingang van augustus 2016 de Engelse taal volledig onderdeel te maken van de lessen aan alle kinderen in alle groepen.

 

Vertrouwen en respect blijkt uit de manier waarop leerlingen en ouders de kans willen geven om mee te praten over de inrichting van Beekpark. Anita Burema: ‘Ouders hebben zitting in verschillende werkgroepen. En de leerlingen kunnen vanaf groep 5 zitting nemen de leerlingenraad. Ze mogen dan meepraten en –denken over bijvoorbeeld de inrichting van het schoolplein of de schoolspullen die worden aangeschaft.’

 

Resultaat
Sinds de start van Beekpark in augustus 2015 hebben 82 kinderen de overstap gemaakt naar de nieuwe school. Volop aandacht voor de individuele ontwikkeling is het resultaat. ‘Op dit moment zijn wij nog volop bezig zijn om de alle informatie over Beekpark te gieten in brochures en een nieuwe website. Maar via telefoon, e-mail en fysiek hier op school ben ik samen met mijn team van harte bereid alle vragen van leerlingen en hun ouders persoonlijk te beantwoorden.’

 

Meer informatie over Beekpark is te vinden op www.beekparkborne.nl.

 

Foto: directeur Anita Burema (4e van rechts) en haar team

 

 


Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief