Ontmoeten
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Kavel 8: Baars Groene Hof
  Kavel 8: Baars Groene Hof
  € 117.120,- v.o.n.
 • Eengezinswoning type Twickel
  Eengezinswoning type Twickel
  € 189.500,- v.o.n.
 • Hermitage
  Hermitage
  € 312.500,- v.o.n.
 • Halfvrijstaande woningen type Singraven
  Halfvrijstaande woningen type Singraven
  € 277.500,- v.o.n.
 • Kavel Lover 140
  Kavel Lover 140
  € 138.739,- v.o.n.
 • Meikers 14
  Meikers 14
  € 279.950,- v.o.n.
 • Kavel Lover 68
  Kavel Lover 68
  € 95.135,- v.o.n.
 • Halfvrijstaande woningen type Singraven
  Halfvrijstaande woningen type Singraven
  € 277.500,- v.o.n.
 • Halfvrijstaande woningen type 's Heerenmaat
  Halfvrijstaande woningen type 's Heerenmaat
  € 268.000,- v.o.n.
 • Brunello vrijstaand: Lover 148
  Brunello vrijstaand: Lover 148
  € 367.500,- v.o.n.
 • Het Behouden Huys - K1 - Stuw
  Het Behouden Huys - K1 - Stuw
  € 262.500,- v.o.n.
Acht deelgebieden

Het hart van de wijk

 

‘s Morgens tussen acht en half negen is het net een bijenkorf voor de deur van basisschool De Vonder. Kinderen komen aangelopen en gefietst. Ouders zoenen hun kroost gedag. Peuters en broekies worden met vertrouwen afgegeven bij de kinderopvang. Buurtgenoten wisselen de laatste nieuwtjes met elkaar. Directeur Harry Krupers (foto) staat elke ochtend op het plein. Een gesprek met het schoolhoofd dat de deuren openzet voor iedereen in de wijk.  “Als wijkbewoners iets willen organiseren moet de school beschikbaar zijn. We vormen het hart van de wijk.”
                                                                                                                     

Onderscheid
De Vonder is geopend met het idee dat de school meegroeit met de wijk. Al snel werd het gebouw uitgebreid met tijdelijke lokalen en werden twee lokalen betrokken in het verderop gelegen Wensinkhof. Met de start van het schooljaar 2015/2016 zijn de verschillende locaties samengevoegd in het multifunctionele gebouw de Veste. Maar liefst zeventien lokalen zijn  beschikbaar om de jongste Bornernaartjes het beste en meest modernste onderwijs te kunnen bieden. De Vonder onderscheidt zich op een aantal belangrijke factoren. Harrie Krupers: “We werken ontwikkelingsgericht. Dankzij een instaptoets kennen we als leerkrachten het niveau van het kind. Die informatie gebruiken we bij het stellen van leerdoelen voor de verdere ontwikkeling. En anders dan op andere basisscholen werken wij op De Vonder met een portfolio in plaats van een rapport. Het portfolio wordt samen met het kind besproken. De leerling mag aangeven waar hij goed in is of heel trots op is.”

 

Sociale binding
De Vonder kent een continurooster. Dat betekent dat elk kind van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school gaat. Tussendoor wordt iedere dag geluncht op school. “Maar ook na schooltijd gebeurt er nog van alles in ons gebouw,” vertelt Harry. “We vinden dat de school en het plein er zijn voor de hele wijk. De wijkraad vergadert regelmatig in de school en heeft hier al verschillende informatieavonden georganiseerd. Die sociale functie willen we sterker maken in De Veste. Met de school, kinderopvang en de sporthal onder één dak kunnen we de kinderen een geweldige schooltijd bieden. En na schooltijd kan er van alles worden georganiseerd door ouders en wijkbewoners. Het is een voortreffelijk gebouw. Iedereen is welkom bij ons!”
 
Kind heeft een stem
In een wijk waar zoveel gebeurt en hard wordt gewerkt aan de toekomst kan het niet anders dan dat de jeugd een eigen stem heeft. De Vonder heeft naast een actieve ouderraad een leerlingenraad om belangrijke thema’s te bespreken. Zo is de leden van de leerlingenraad gevraagd wat zij belangrijk vinden in de nieuwe school. Daarnaast hebben zij actief meegedacht over de inrichting van het nieuwe schoolplein. Niet alleen bewoners van de Bornsche Maten zijn enthousiast over de kwaliteit en de betrokkenheid van de school. Ook ouders en kinderen uit omliggende wijken weten De Vonder te vinden. Harry Krupers: “Ouders die in de Bornsche Maten komen wonen kunnen hun kinderen altijd aanmelden. Voor hen is altijd plaats, ongeacht welke groep. Hetzelfde geldt voor vierjarigen afkomstig uit heel Borne. Ouders die belangstelling hebben zijn altijd welkom voor een gesprek. Op onze website www.de-vonder.nl staan onze contactgegevens en een schat aan informatie.”

 


Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief