Ontmoeten
Direct zoeken
Nu in verkoop
  • Avondroodvlinder
    Avondroodvlinder
    € 252.500,- v.o.n.
  • Singelstaete 13 Eengezinswoningen
    Singelstaete 13 Eengezinswoningen
    € 327.500,- v.o.n.
Acht deelgebieden

Het hart van de wijk

 

‘s Morgens tussen acht en half negen is het net een bijenkorf voor de deur van basisschool De Vonder. Kinderen komen aangelopen en gefietst. Ouders zoenen hun kroost gedag. Peuters en broekies worden met vertrouwen afgegeven bij de kinderopvang. Buurtgenoten wisselen de laatste nieuwtjes met elkaar. Directeur Alois Hilbers(foto) staat elke ochtend op het plein. Een gesprek met het schoolhoofd dat de deuren openzet voor iedereen in de wijk. “Als wijkbewoners iets willen organiseren moet de school beschikbaar zijn. We vormen het hart van de wijk.”
 

Onderscheid
De Vonder is gevestigd in het multifunctionele gebouw de Veste met maar liefst zeventien lokalen om de jongste Bornernaartjes het beste en meest modernste onderwijs te kunnen bieden. De Vonder onderscheidt zich op een aantal belangrijke factoren. Alois Hilbers: “We werken ontwikkelingsgericht. Dankzij een instaptoets kennen we als leerkrachten het niveau van het kind. Die informatie gebruiken we bij het stellen van leerdoelen voor de verdere ontwikkeling. En anders dan op andere basisscholen werken wij op De Vonder met een portfolio in plaats van een rapport. Het portfolio wordt samen met het kind besproken. De leerling mag aangeven waar hij goed in is of heel trots op is.”

 

Sociale binding
De Vonder kent een continurooster. Dat betekent dat elk kind van 8.30 uur tot 14.00 uur naar school gaat. Tussendoor wordt iedere dag geluncht op school. “Maar ook na schooltijd gebeurt er nog van alles in ons gebouw,” vertelt Alois. “We vinden dat de school en het plein er zijn voor de hele wijk. De wijkraad vergadert regelmatig in de school en heeft hier al verschillende informatieavonden georganiseerd. Die sociale functie willen we sterker maken in De Veste. Met de school, kinderopvang en de sporthal onder één dak kunnen we de kinderen een geweldige schooltijd bieden. En na schooltijd kan er van alles worden georganiseerd door ouders en wijkbewoners. Het is een voortreffelijk gebouw. Iedereen is welkom bij ons!”

Kind heeft een stem
In een wijk waar zoveel gebeurt en hard wordt gewerkt aan de toekomst kan het niet anders dan dat de jeugd een eigen stem heeft. De Vonder heeft naast een actieve ouderraad een leerlingenraad om belangrijke thema’s te bespreken. Zo is de leden van de leerlingenraad gevraagd wat zij belangrijk vinden in de school. Daarnaast hebben zij actief meegedacht over de inrichting van het schoolplein. Niet alleen bewoners van de Bornsche Maten zijn enthousiast over de kwaliteit en de betrokkenheid van de school. Ook ouders en kinderen uit omliggende wijken weten De Vonder te vinden. Alois Hilbers: “Ouders die in de Bornsche Maten komen wonen kunnen hun kinderen altijd aanmelden. Voor hen is altijd plaats, ongeacht welke groep. Hetzelfde geldt voor vierjarigen afkomstig uit heel Borne. Ouders die belangstelling hebben zijn altijd welkom voor een gesprek. Op onze website www.de-vonder.nl staan onze contactgegevens en een schat aan informatie.”

 


Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief