Borne bruist
Direct zoeken
Nu in verkoop
 • Vrijstaande woning (kavel 5)
  Vrijstaande woning (kavel 5)
  € 443.000,- v.o.n.
 • Avondroodvlinder
  Avondroodvlinder
  € ,- v.o.n.
 • Singelstaete 13 Eengezinswoningen
  Singelstaete 13 Eengezinswoningen
  € ,- v.o.n.
Acht deelgebieden

Onderwijs in Borne

 

De gemeente Borne kent 12 basisscholen. Twee daarvan, De Vonder en Beekpark, staan in de Bornsche Maten.

 

De Vonder

De Vonder is een katholieke basisschool. Een brede school met een intensieve samenwerking tussen instellingen die werken met kinderen (en hun ouders) in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar op het terrein van onderwijs, welzijn en zorg. Eén van die partners is Stichting Kinderopvang Borne. Zij biedt kinderdagopvang, peuterspeelgroepen en buitenschoolse opvang.

 

Zowel de Vonder als Kinderopvang Borne zijn in het nieuwe schooljaar 2015/2016 verhuisd naar de nieuwe locatie in het voorzieningencentrum De Veste. Kijk voor meer informatie op www.de-vonder.nl of klik hier om het interview te lezen met de directeur van De Vonder, Harry Krupers.

 

Beekpark

Beekpark is augustus 2015 van start gegaan in de Bornsche Maten. Een school waarbij het ontwikkelen van talent van kinderen voorop staat. Schooljaar 2016-2017 start met het geven van Engels aan de kinderen van groep 1 t/m 8.
Kijk voor meer informatie op www.beekparkborne.nl of klik hier om het interview te lezen met de directeur van Beekpark, Anita Burema

 

Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs is er ook in Borne. Er zijn twee dependances in Borne van st. Carmel uit Hengelo. In Borne worden op de volgende locaties de volgende onderwijsvormen aangeboden: Twickel College, vmbo-, havo-, vwo-onderbouw (breed) en VMBO De Spindel, Borne: vmbo-bovenbouw (bbl, kbl, tl).

Veel leerlingen fietsen vanuit Borne naar één van de locaties in Hengelo. Zij maken gebruik van de veilige fietssnelweg tussen de kern van Borne en centrum Hengelo. Daarnaast is inmiddels in Hengelo het besluit genomen dat St. Carmel binnen enkele jaren een nieuw schoolgebouw mag realiseren in de grenszone Hengelo/Borne.

 

 

 

 


Downloads

Plattegrond van de Bornsche Maten

 

 

 

Masterplan van de Bornsche Maten

 

 

 

Inschrijfformulier voor een bouwkavel

Digitale nieuwsbrief

Meld je aan aan voor de digitale nieuwsbrief